Persoon

PersoonlijkNa de opleiding voor Fysiotherapie te Enschede in 1985, werd ik opgeroepen voor militaire dienst waar ik mijn tijd als sportfysiotherapeut, zeer zinvol heb kunnen besteden in het begeleiden van topsporters (Triatlon, Volleybal, Atletiek en Voetbal). Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid in 1987 in Zwitserland in een particuliere praktijk als sportfysio te beginnen.

Na, de in 1987 begonnen manuele Therapie, werd ik steeds meer gefascineerd door achterliggende problematieken van PatiŽnten. Zo begon ik in 1991, vanuit Zwitserland, aan het College Sutherland te Bilthoven voor mijn studie osteopathie. In verband met de afstand naar Nederland stapte ik in 1992 over naar het College Sutherland te Ulm, een prachtige zuid-duitse stad aan de Donau. Hier studeerde ik in 1995 af en behaalde ik na het schrijven en presenteren van een thesis mijn D.O.-titel in het duitse Wiesbaden.

Intussen was ik getrouwd en vader geworden. Nederland begon weer in beeld te komen, en na tien jaar zijn we in 1997 weer terug gekomen naar het achterhoekse Doetinchem, waar ik toen als zelfstandig Osteopaat aan het werk ging.

In dit zelfde jaar werd ik gevraagd voor een docentschap aan het College Sutherland, waar ik in 1998 mijn collega Rob Muts opvolgde als docent voor Viscerale Osteopathie in Antwerpen en Hamburg.

Dit was en is nog steeds de ideale mix van Praktijk en Theorie voor mij, wat ik nog steeds anno 2009 een geweldige uitdaging vind.


  F.J.J. Bennink
Raadhuisstraat 10A
7001 EW Doetinchem
06 5355 67662009 ÔŅĹ Osteopathiebennink.nl || Alle Rechten Voorbehouden || Site made by Tomas Bechtel & Kai Bennink